Ветерина
Пољопривредно-ветеринарска школа сваке године уписује два одељења образовног профила ветеринарски техничар.

За овај образовни профил располажемо опремљеним кабинетом за анатомију и физиологију у коме се налазе модели домаћих животиња као и друга очигледна наставна средства(постери, скелети…).

Практична настава се изводи у савремено опремљенојамбуланти у оквиру које се налази и мали амфитеатар за реализовање теоријске наставе. Амбуланта садржи и просторију за стерилизацију, мини лабораторију и апотеку са потребном количином лекова.

Од неопходне опреме, поред основних средстава за комплетно извођење наставе, школа поседује ултразвучни апарат за откривање аномалија и дијагностиковање градиета код крава. Поседујемо апарат за обезрожавање животиња, астрактор за тељење, апарат за мерење дебљинесланине код животиња, као и апарат за откривање антибиотика у млеку. Ту је и сва потребна опрема за хирургију, породиљство и патологију.

Кроз практичне интервенције и асистирање професору-ветеринару сва наведена опрема је доступна ученицима. Овакав приступ доводи до идеалног споја теоријске и практичне наставе, што омогућава ученицима да овладају свим неопходним знањима у оквиру своје струке.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish