Слободно време
Циљ васпитања за слободно време је оспособљавање ученика да слободно време, било индивидуелно или групно испуњавају на основу својих потреба, жеља и интересовања. Задатак васпитача у дому усмерен је ка стварању могућности за квалитетно испуњавање слободног времена ученика.

Циљеви слободног времена су: развој личности, одмор, забава и разонода

У циљу разоноде у сарадњи са ученицима у дому се органиѕују забавне вечери са квизом,караокама,различитим такмичењима забавног и спортског  карактера.

У оквиру слободног времена ученици имају могућности учествовања у многобројним спортским и културним секцијама као на пример:

 • Ликовна: води,Зоран Еремић,васпитач,академски сликар
 • Литерарна: Вељко Боснић, васпитач,социолог
 • Фолклорна: Бојана Антонијевић,васпитач,мастер васпитач у дому
 • Креативна радионица: Ружица  Пантић,васпитач, дипл.инг.пољ.
 •  Драмска Драгана Стојановић,васпитач,дипл.биолог
 • Стрељаштво: Зоран Радојевић васпитач, проф.народне одбране
 •  и Мирољуб Стевановић,васпитач, проф.народне одбране
 • Музичка:Славица Боснић,васпитач,дипл.инг.технологије
 • Плес, стони тенис (ж): Татјана Јеремић,васпитач,проф.хемије
 • Фудбал ж: Ивица Манојловић,васпитач, дипл.инг.пољ.
 • Фудбал м. :Иван Степановић,васпитач,проф.физичке културе.
 • Кошарка: Јован Ђорђевић,васпитач,проф. енглеског језика
 • Стони тенис(м): Александар Крстић,васпитач,дипл.инг.ЗНР
 • Одбојка ,Разглас: Иван Василијевић ,мастер васпитач у дому
 • Шах:Часлав Милошковић васпитач,дипл.политиколог

Своје слободно време могу још користити креирајући програм на интерној радио станици у рачунарском клубу на спортским теренима, у фискултурној сали и теретани.

Стечена умећа,вештине и знања ученици су у прилици да показу на Дану школе са Домом,различитим сусретима на нивоу општине, сусретима домова региона Шумадије,Поморавља и Браничева и Републичком сусретима домова Србије.

Поред тога уценици нашег дома каои сама установа има развијену сарадњу са другим домовима у Србији кроз коју се размењухју искуства и стварају незаборавна и трајна другарства.

Плес је ритмично покретање тела према звуцима музике ,појединачно ,у паровима или групама, као посебан облик аеробне вежбе      независно од узраста и забаван је. Може повећати ниво енергије, побољшати држање што побољшава физичко и психичко здравље, смањује ниво стреса и појачава имунитет, приступачан је и једноставан. Плес промовише здраве животне навике, лепо понашање и држање тела.

 Зашто баш плес? То је начин да се ментално развијате, учите нешто ново, психички и физички рекреира, развија слух, смисао за ритам и музику, подиже ниво опште културе, и то је активност у којој сва чула уживају.

 Плесна секција наше школе са домом већ деценију остварује значајне резултате на Реионалним и Републичким такмичењима средњих школа и домова ученика, познатим као Домијаде.

До сада су остварени следећи пласмани: 2009. 3. Место на Регионалној домијади, 2010. 1. Место на Републичкој домијади, 2011. 2. Место на Републичкој домијади, 2012. 2. Место на Регионалној домијади, 2013. 2. Место на Регионалној домијади, 2014. 3. Место на Регионалној домијади, 2015, 3. Место на Регионалној домијади, 2016. 3. Место на Регионалној домијади.

Татјана Јеремић, васпитачица

У вишегодишњем васпитном раду са ученицима, рад у плесној секцији сигурно представља моје најзначајније и најлепше достигнуће као спој љубави, уметности и развоја вештина комуникације у тимском духу, као и емоције задовољства ритмом који проистиче од срца. Зато је плес постао и остао мој животни избор и препорука. 

Петар Миладиновић, члан плесне секције од 2008.-2012. и кореограф од 2010.

Плесну секцију видим као здраву могућност да, у гужви савременог живота и (не)друштвених мрежа, покренете себе на креативан и ослобађајући начин са циљем размењивања искуства, дружења, такмичења, психо-физичког развоја, као и развијања осећаја за друге и осецаја припадања тиму. Зато сам и сам био члан исте у периоду када сам био ученик “Пољо школе”, а са задовољством наставио као стручни сарадник да будем део те приче. Највећим успехом секције сматрам континуитет, залагање њених чланова, и позитиван утицај једних на друге.

Плешите. Плес је и уметност и спорт.

ЧЛАНОВИ ПЛЕСНЕ СЕКЦИЈЕ

Александар Николић – генерација 2006-2010. ветеринарски техничар. Кореограф и члан секције од 2008. до 2010. године.

-Разлог збо чега сам био део секције јесте моје дугогодишње тренирање  у плесном клубу, осећај који је проистекао из свега тога и само задовољство бити део плесне сцене, нуди доста тога лепог и чини да будеш срећан, да се смејеш и да ствараш, појача вољу за креативношћу и  чини људе око себе срећнијим.  Због тога  и  идеја да се опробам као кореограф и уродило је плодом што смо и показали.

Јелена Богићевић – генерација 2006-2010. техничар хортикултуре. Члан секције од 2008. до 2010. године.

 -Била сам члан јер мислим да је плес уметност (било која врста плеса)  а мене све врсте уметности одушевљавају! Не сматрам да сам таленат, али успели смо да постигнемо супер успехе и да за цео живот имам дивне успомене!

Урош Крстић – генерација 2008-2012. ветеринарски техничар.Члан секције од 2010.до 2012.године.

 -Разлог зашто сам био члан секције је то што обожавам плес и музику.Утисци су одлични.  Друштво са секције такође, а ништа без нашег тренера и кореографа.

Катарина Тасић – генерација 2008-2012. пољопривредни техничар. Члан секције од 2008. до 2012. године.

-Плесом се треба бавити без обзира на године и пол јер плес одмара душу и затеже тело.

 

Немања Гмитовић – генерација 2010-2014. ветеринарски техничар. Члан секције од 2010. до 2014. године.

-Волим музику дружење и плес, и позитивну атмосферу на тренинзима.

 

Андриана Крстић – генерација 2009-2013. ветеринарски техничар. Члан секције 2013. године.

-Била сам у секцији јер волим плес, музика ме покреће, и пре свега због дружења, екипе.

 

Ивана Јоксимовић – генерација 2009-2013. ветеринарски техничар. Члан секције 3013. године.

-Била сам члан секције зато што волим плес и уживам стварно у томе, а плесна секција ми је пружила да то тако и буде. Било је лепо плесати и дружити се са сјајном екипом.

Анђелка Илић – генерација 2011-2015. техничар хортикултуре. Члан секцијеод 2011. до 2015. године.

-Волела сам плес, сваки тренутак ми је био најлепши. И наравно домијада. О домијади не могу ништа да кажем, јер то мора да се доживи

Немања Јовановић – генерација 2011-2015. ветеринарски техничар. Члан секције од 2013. до 2015. године.

-Разлог због кога сам био у плесној секцији је то што те плес учини продуктивним и забавноје. А опет на плесној секцији је била одабрана дружина где је свако добродошао.

Јована Андрејић – генерација 2012-2016. пољопривредни техничар. Члан секције од 2012. до 2016. године.

-На секцију сам ишла јер сам волела да будем  у друштву људи који воле исту ствар као и ја, а то је да плесом ширимо тимски дух и тиме покажемо како сви можемо бити као једно. Једни од најлепших тренутака у дому које памтим управо су били на тренинзима,  где смо сви заједно са тренером учествовали  у  смишљању кореографије. Увек је било времена за све, и за вежбање и за дружење и за шалу. Као четворогодишњи члан секције са сигурношћу могу рећи да свако треба бар да покуша, јер тако сам  и  ја покушала  и  на крају успела да идем на такмичења, стекнем нове другаре  и  као најважније да имам једно прелепо искуство.

Анастасија Милошевић – генерација 2012-2016. пољопривредни техничар. Члан секције од 2012. до 2016. године.

-Била сам члан плесне секције зато што волим да плешем и плес ме испуњава и чини срећном.Док плешем заборавим на све проблеме. Имам прелепе успомене са плесне секције зато што смо сви били као једно и кад је билолоше и кад је било добро. Имамо много лепих успомена са домијада које ће се памтити целог живота.

Лидија Милојевић – генерација 2013-2017. техничар хортикултуре. Члан секције 2017.године.

-Била сам део секције јер волим плес, због дружења, и како бих искористила своје слободно време на леп начин.

Јована Павловић – генерација 2013-2017. пољопривредни техничар. Члан секције 2016. и 2017. године.

-Разлог што саму чествовала у секцији је што волим музику и плес ме чини срећном,као и дружење пре свега,а најважније што смо сви били као једно ,један тим!

Никола Толић – генерација 2013-2017. ветеринарски техничар. Члан секције од 2014. до 2017. године.

-Разлог због којег сам се определио за хип-хоп је тај што уживам у томе,некако се осећам слободно у томе што радим  јер ме плес чини испуњеним, и наставићу тиме да се бавим јер времена имамо напретек.

Јелена Јовановић – генерација 2013-2017. ветеринарски техничар. Члан секције 2016. и 2017. године.

-Хип-хоп секцију сам похађала јер обожавам плес и музику,то ме опушта и усрећује,а такође и збогдоброгдруштва и позитивне енергије коју смо ширили заједно,онако тимски.

ТРЕНУТНИ ЧЛАНОВИ ПЛЕСНЕ СЕКЦИЈЕ

Викторија Толић – Волим да плешем и осећам се лепо у томе, волим да се дружим и да стекнем неко ново друштво,а знам да помоћу плеса могу то,а и такође могу обићи многа места баш због плеса.  И  волим да се такмичим.

Лола Милетић – Плешем јер за мене нема лепшегосећаја од померања тела у ритму музике коју волим, тада се осећам слободно и цео свет нестаје, а плесати са људима који имају исти овакав осећај  и који уживају исто колико и ја је нешто изванредно.

Александра Петровић – Бирам плес зато што поспешује концентрацију и опушта ме и то је један од здравих и занимљивих начина да потрошите ваше време.

Бранислава Бранковић – Ја сам на плесну секцију кренула због дружења, да упознам нове пријатеље. Упознавали смо се играјући разне игрице. На почетку сам мислила да су кораци јако тешки, али сам их савладала уз помоћ других.

Анђела Милошевић – На плесну секцију идем искључиво због плеса, јер и као мала сам волела да играм, а сад могу да играм и овде, а и плес ме доста смирује и чини срећном, дружење је исто разлог због кога сам изабрала да идем, јер смо сви сложни, и помажемо једни другима.

-ЈОВАН ДУЧИЋ: “ЧОВЕК ПЕВА И КАД ЈЕ ЖАЛОСТАН,АЛИ ИГРА САМО КАД ЈЕ РАДОСТАН”

-”ПРВО СКОЧИ ПА РЕЦИ ХИП-ХОП”

-”ПЛЕШИ КАО ДА ТЕ НИКО НЕ ГЛЕДА.ПОСЛЕ СЕ ИЗВИНИ ОНИМА КОЈИ ЈЕСУ.ПЛЕС ЈЕ МУЗИКА КОЈУ МОЖЕШ ВИДЕТИ”

-”ПЛЕС ЈЕ ПЕСМА У КОЈОЈ ЈЕ СВАКИ ПОКРЕТ РЕЧ”

-”ПЛЕСАТИ МОЖЕШ БИЛО ГДЕ.ЧАК И У ВЛАСТИТОМ СРЦУ”

-”ПЛЕШИ ЗБОГ ЕКСПРЕСИЈЕ,НЕ ИМПРЕСИЈЕ!”

-”ЗДРАВ РАЗУМ И СМИСАО ЗА ХУМОР СУ ЈЕДНА ТЕ ИСТА СТВАР КОЈА НАПРЕДУЈЕ РАЗЛИЧИТИМ БРЗИНАМА.СМИСАО ЗА ХУМОР ЈЕ ЗАПРАВО ЗДРАВИ РАЗУМ КОЈИ ПЛЕШЕ”

Justin Timberlake

Не могу да зауставим тај осећај

[Строфа 1:]

Имам овај осећај у костима

Електричан је, таласаст када га укључим

Све кроз мој град, све кроз мој дом

Полећемо, нема плафона, када смо у нашој зони

[Пре-Рефрена 1:]

Имам те сунчеве зраке у џепу

Имам ту добру песму у ногама

Осећам ту топлу крв у мом телу када се спушта

Не могу да скренем поглед, крећући се тако феноменално

Свидеће ти се начин на који разбијамо, тако да немој престајати

[Рефрен:]

Испод светла када све прође

Нигде да се сакријеш, када ти се приближим

Када се крећемо, па, већ знаш

Тако да само замисли, само замисли, само замисли

Ништа не видим осим тебе када играш, играш, играш

Осећај је добар, добар, у твојој близини

Тако да само играј, играј, играј, хајде

Све те ствари које сам требао да ти урадим

Али ти играш, играш, играш

И нико не одлази ускоро, па настави играње

[Пoсле-рефрена 1:]

Не могу да зауставим тај осећај

Па само играм, играм, играм

Не могу да зауставим тај осећај

Па само играм, играм, играм, хајде

[Строфа 2:]

Оох, то је нешто магично

У ваздуху је, у мојој крви је, жури

Не треба ми разлог, не треба ми контрола

Летим тако високо, нема плафона, када сам у својој зони

[Пре-Рефрена 2:]

Имам те сунчеве зраке у џепу

Имам ту добру песму у ногама

Осећам ту топлу крв у мом телу када се спушта

Не могу да скренем поглед, крећући се тако феноменално

Свидеће ти се начин на који разбијамо, тако да немој престајати

[Рефрен:]

Испод светла када све прође

Нигде да се сакријеш, када ти се приближим

Када се крећемо, па, већ знаш

Тако да само замисли, само замисли, само замисли

Ништа не видим осим тебе када играш, играш, играш

Осећај је добар, добар, у твојој близини

Тако да само играј, играј, играј, хајде

Све те ствари које сам требао да ти урадим

Али ти играш, играш, играш

И нико не одлази ускоро, па настави играње

[После-рефрена 2:]

Не могу да зауставим тај осећај

Па само играм, играм, играм

Не могу да зауставим тај осећај

Па само играм, играм, играм

Не могу да зауставим тај осећај

Па само играм, играм, играм

Не могу да зауставим тај осећај

Па само играм, играм, играм, хајде

[Прелаз:]

Не могу да зауставим, не могу да зауставим

Не могу да зауставим, не могу да зауставим

Не могу да зауставим тај осећај

[Рефрен:]

Ништа не видим осим тебе када играш, играш, играш

(Не могу да зауставим тај осећај)

Осећај је добар, добар, у твојој близини

Тако да само играј, играј, играј, хајде

(Не могу да зауставим тај осећај)

Све те ствари које сам требао да ти урадим

Али ти играш, играш, играш

(Не могу да зауставим тај осећај)

И нико не одлази ускоро, па настави играње

[После-рефрена 3:]

Сви певају

(Не могу да зауставим тај осећај)

Имам тај осећај у мом телу

(Не могу да зауставим тај осећај)

Имам тај осећај у мом телу

(Не могу да зауставим тај осећај)

Желим да видим како помераш своје тело

(Не могу да зауставим тај осећај)

Имам тај осећај у мом телу

Провалите

Имам тај осећај у мом телу

Не могу да зауставим тај осећај

Имам тај осећај у мом телу, хајде!))

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish