Повртарство
Повртарска производња се обавља у најсавременијим објектима заштиченог простора – 450 метара квадратних стакленика и 2000 метара квадратних пластеника са дуплом дуваном фолијом. Поврће на отвореном се гаји на око 3 хектара, и то највише под кромпиром, купусом и паприком, а на мањим огледним површинама производи се сво поврће заступљено у плану и програму предмета Повртаство.

Технолошки процеси исхране и наводњавања су компјутеризовани и по највишим светским стандардима попут Холандије и Израела, тако да наши ученици могу да обаве потпуну обуку за најсавременије технологије у нашој школи.

Машински парк је савремено опремљен и располаже са 16 трактора, 2 комбајна и свим потребним савременим прикључним машинама. На практичној настави ученици се превозе са два модерна аутобуса.

Капацитети за извођење практичне наставе се сваке године унапређују куповином нових машина и опреме, и једна смо од ретких школа које могу да понуде веома квалитетну и потпуну обуку а наши ученици су препознати и признати од многих институција.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish