О дому


O нашем дому

Дом ученика се налази у саставу Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац“ у Свилајнцу. Мешовитог је типа јер обухвата популацију ученика оба пола.

Дом ученика “Свилајнац” располаже са две зграде у којима су ученици смештени. Прва је изграђена 1957. године (сатари део), друга је савремена( нови део), наменски подигнута 1998. године.

Од 31.04.2010.Школа са Домом има сертификат  ISO и HCCCP стандарда.

Смештајни капацитет  Дома је 420 места. Собе у Дому су трокреветне и четворокреветне. Дом располаже са модерно опремљеном кухињом и трпезаријом, савременим просторијама за учење, спортским теренима за мале спортове, модерном спортском салом, теретаном, разгласним системом и видео надзором као делом службе за физичко-техничко обезбеђење. Ученицима је на располагању и тв сала, интернет клуб, као и библиотека у којој се налази више од 9500 књига.

Васпитним радом у Дому обезбеђује се развијање интелектуалних и радних способности; унапређивање физичког здравља; помоћ у учењу и извршавању школских обавеза; развијање моралних, естетских и осталих вредности личности.

На пословима васпитно-педагошког рада, данас у Дому ради 15 васпитача различитих профила са педагошко-психолошком службом.

 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish