7. април – Светски дан здравља


СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА – Моје здравље, моје право

У понедељак, 08. априла 2024. године са почетком у 17 сати у амфитеатру Пољопривредно-ветеринарске школе са домом одржано је предавање за ученике поводом обележавања Светског дана здравља. Мото овогодишњег Светског дана здравља је : Моје здравље, моје право. Предавање је реализовано у сарадњи са Црвеним крстом Свилајнац и Домом здравља Свилајнац. Ученицима су се обратили доктор Векослав Зајић, Драгана Бошковић, члан Тима за здравствено васпитни рад Дома здравља Свилајнац, Небојша Јовановић, секретар Црвеног Крста Свилајнац, Ивана Стојановић, психолог у дому ученика и Александар Јовић, педагог у дому ученика. 

Ученици су путем апликације ментиметер а преко својих мобилних телефона учествовали у квизу одговорајући  на питања која се односе на превенцију употребе алкохола и цигарета, заштити репродуктивног здравља и на тај начин шире своја знања из поменутих области. Ученицима је пружена могућност да постављају питања и дају одговоре током предавања.

Након самог предавања, ученици су могли да се консултују са гостујућим предавачима и добију савете и одговоре на питања.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish