Прослава Светог Саве










27.01.2018. године наша школа са домом прославила је школску славу Светог Саву сечењем славског колача у цркви, а затим и пригодним програмом у школи. Главном дану прославе претходило је писање радова на тему Свети Сава и украшавање паноа, у чијој су изради учествовали ученици са својим професорима српског језика, Горданом Панић, Зорицом Димитријевић Тунгуз, Валентином Митровић Милановић и Александром Ацић.

Програм је започет поздравним говором помоћника директора, Дејана Милуновића, који је том приликом известио све присутне да је наша школа са домом добила најпрестижнију награду коју једна школа може добити у Републици Србији, а то је Светосавска награда за допринос образовању. Након тога је уследио рецитал у част Светог Саве, првог српског архиепископа, светитеља и просветитеља, који су припремили ученици са професорком Валентином Митровић Милановић.

Награде у виду књига за темат о Светом Сави уручила је награђеним ученицима професорка Гордана Панић. Треће место заузеле су ученице Катарина Филиповић I-4 и Ана Милојевић I-3, друго место Милица Стојадиновић IV-6, а треће место Мирјана Васић III-4.

У склопу програма уручене су и награде наставном и ненаставном особљу за одлазак у пензију и дугогодишњи рад у школи и дому, што је годинама дуга традиција.

Признање Светосавска захвалница, које Општина Свилајнац додељује најуспешнијим просветним радницима и ученицима средњих школа, уручено је ове године Ненаду Новаковићу, професору математике, и Милици Стојадиновић, ученици четвртог разреда образовног профила Прехрамбени техничар.

Искрено честитамо Ненаду и Милици на овом престижном признању, као и свим радницима школе на Светосавској награди за допринос образовању. Желимо свима много успеха у даљем раду!

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish