Национално такмичење ученичких компанија












Ученичка компанија  „Onion Jam“ учествовала је на националном такмичењу ученичких компанија у Новом Саду. Такмичење је окупило двадесет најбољих тимова из целе Србије а међу десет најбољих  нашла се и наша компанија која производи џем од црног лука. Овај џем се користи као додатак , сос или прилог у сланим јелима. Ментор компаније је професорка Ивана Павловић,а компанију чине ученици II/5: Ања Печиновић –директор компаније, Кристина Славнић-директор производње, Александар Мратинковић-директор финансија, Марко Павловић-директор контроле квалитета и Ивица Модрлановић-директор маркетинга и продаје.

Такмичење је трајало три дана и састојало се из више етапа. Први део такмичења је био сајамског типа и екипе су представиле своје производе у тржном центру „Променада“. Жири  је након прочитаних бизнис планова обилазио штандове и имао индивидуалне разговоре са компанијама. Неки од производа који су се могли видети били су: магнетне куглице за опуштање, заштитни елементи за аутомобиле који ублажавају ударце, сензорне играчке за развој деце, уређаји за аутоматизовано заливање цвећа, помагала за особе са инвалидитетом, козметички препарати за лице и тело, препарати на бази маслачка и шаргарепе и др. Другог дана су компаније имале сценску презентацију у којој су представиле себе и свој производ.  Жири  је за најбољу ученичку компанију прогласио „BioAlly“ из Крушевца која производи органски прашак са сурутком против мамурлука и биће наши представници на европском такмичењу.

Захваљујемо се свим запосленима у нашој школи који су нам помогли у развоју компаније и позивамо све заинтересоване да купе наш производ.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish