Јавни час „Метар одавде или yard оданде“


У циљу развијања међупредметних компетенција и унапређења вештине излагања презентација, у нашој школи са домом је организован јавни час на тему „Метар одавде или yard оданде“. Учесници су били ученици одељења II/1 образовног профила, прехрамбени техничар, који су своје знање презентовали у склопу предмета Технолошке операције и Енглески језик.

Ученици су присутним наставницима детаљно објаснили англосаксонске или империјалне мере и упоредили их са метричким системом који ми користимо. Kроз занимљиве презентације и излагања на енглеском језику, ученици су приказали како су настале англосаксонске мере. Други део часа био је посвећен прерачунавању англосаксонских мера у метрички систем, где су ученици практично показали своје математичке вештине.

Ученици су објаснили и зашто је важно знати како прерачунавати мере између ова два система, наглашавајући примену овог знања у свакодневном животу и будућем раду у прехрамбеној индустрији. Час су водили наставници Смиљка Опначина Вукчевић и Александар Генчић, који су истакли важност оваквих активности у циљу свеобухватног образовања ученика и њиховог оспособљавања за савладавање различитих изазова.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish