Школа укључена у акцију„За чистији Свилајнац“


У духу очавања животне средине Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ са задовољством објављује своје учешће у еколошкој акцији Општине Свилајнац која симболично носи назив „За чистији Свилајнац“. Од 8. до 12. априла 2024. године, наша школа ће бити центар активности са неколико значајних иницијатива:

Чеп за хендикеп, прикупљање пластичних чепова за подршку особама са инвалидитетом. У холу поред фискултурне сале посављене су канте где ученици и запослени могу да одложе пластичне чепове. Ово је наш допринос за подршку особама са инвалидитетом.

Електронски отпад, сакупљање старих уређаја за правилно одлагање и рециклажу. Ученици и запослени ће у посебним кантама моћи да одложе батерије и ситан електрични отпад. Подигнимо своју свест о електронском отпаду и учествујмо у сакупљању старих телефона, рачунара, батерија и других електронских уређаја ради правилног одлагања и рециклаже.

Еко-патроле, промовишући здравију и чистију околину, током целе недеље, наши еко-патролни тимови ће активно радити на развоју еколошке свести у нашем граду и промовисању одговорног односа према животној средини.

У току је сређивање парка школе са домом. План је да се у потпуности посеку стара осушена стабла дрвећа, док ће за викенд, запослени имати акцију поновног пошумњавања, обнављајући зелене површине једног од најлепших паркова града Свилајнца.

У четвртак 11. априла имаћемо предавање о важности рециклаже  и њеном утицају на очување ресурса и животне средине. Предавање ће се одржати у амфитеатру школе са домом с почетком у 15.30.

Придружите нам се у овим еколошким акцијама и помозите нам да заштитимо нашу заједницу и околину за будуће генерације!

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish