У Пољопривредној школи у Свилајнцу обележен Европски дан језика


На иницијативу Савета Европе, Европски дан језика се од 2001. године обележава 26. септембра, са циљем промовисања вишејезичности, међукултурног разумевања, подстицања отворености, радозналости, толеранције и целоживотног учења.

  У сарадњи са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије, у понедељак, 26. септембра 2022. године и наша школа је обележила Европски дан језика. У активностима су учествовали ученици свих разреда, наставници српског језика и књижевности, наставници страних језика и школски библиотекари.

Ученици првог разреда су посетили школску библиотеку, упознали се правилима понашања у библиотеци и  књижевним фондом. Библиотекари и наставници српског језика и књижевности говорили су о важности читања књига и разговарали са ученицима о њиховом књижевним афинитетима.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда су припремили презентације којима су украшени панои у главном холу школе, а који су праћени видео-презентацијом која је се могла видети на видео-биму школе.

Ученице Нина Љубисављевић II-3, Марија Цолић II-3, Анђела Радовановић II-6 су направиле презентације са брзалицама и најдужим речима на српском, енглеском и француском језику.

 Ученици Секције португалског језика, Лазар Петровић II-3, Милица Милојевић II-3, Ирена Алексић II-3, Анастасија Марковић II-3, Тијана Јовановић II-4, Милица Ђорђевић II-5, Милица Живадиновић II-5, Анђела Миленковић II-5, сликовито су представили  културу Португалије цртежом мапе Португалије са знаменитостима већих градова.                            

Ученици одељења II-3, Лазар Петровић, Јована Ћирић, Анђела Коруновић, Анастасија Марковић, Милица Милојевић, Ирена Алексић, Нина Љубисављевић, Марија Јовановић, Кристина Матић, Марија Цолић и Андреа Аврамовић, на часу латинског језика припремили су пано са сликом цвећа и њиховим латинским називима.

Пословице, поруке и поезију на енглеском, немачком, италијанском, шпанском, француском, турском, грчком и корејском  језику су припремиле ученице Милица Обрадовић III-4, Анђела Николић IV-5 , Сара Васић IV-6, Милена Глишић IV-6, Анастасиа Гроздановић IV-6.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish