У Пољопривредној школи одржана радионица Безбедност на интернету


На иницијативу и позив Тима за заштиту ученика Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика ,,Свилајнац” представници Центра за несталу и злостављану децу одржали су две интерактивне радионице са ученицима-станарима наше школе са домом. Тема радионица је била ,,Безбедност деце на интернету”. Радионице је у амфитеатру школе одржао Игор Јурић, и то са ученицима-станарима 1. и 2. разреда у 16 сати, а са ученицима- станарима 3. и 4. разреда у 17 сати. Укупан број ученика на радионицама био је преко 120.

На радионицама је било речи о безбедном коришћењу интернета. Ученици су сазнали како да заштите своје профиле на интернету и друштвеним мрежама, шта је ,,фишинг” тј. како да избегну ,,мамце” предатора и не постану жртве превара и уцена. Саопштено им је и коме се могу обратити за помоћ и подршку у таквим ситуацијама. Било је речи и о безбедним односно небезбедним сајтовима и друштвеним мрежама, преварама и уценама, опасностима које вребају на њима.

Ученици су имали прилику да погледају неколико краћих филмова инспирисаних стварним догађајима где су представљене последице небезбедног коришћења интернета и друштвених мрежа. На радионицама су ученицима дати савети и препоруке како да се заштите на интернету, почев од уцена и превара па до трговине људима. Поред наведеног, било је речи и о вршњачком насиљу, пре свега о последицама по жртву насиља.

Након реализованих радионица, управник дома Миљан Златановић, психолог дома Ивана Стојановић, васпитач Владан Мартић и педагог дома Александар Јовић разговарали су са представником Центра за несталу и злостављану децу Игором Јурићем о даљој сарадњи.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish