Ученичка задруга „Златни клас“ на Републичкој смотри


У суботу, 13. маја 2023. године, у просторијама Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика у Рековцу одржана је Републичка смотра ученичких задруга. Овом приликом ученичка задруга Пољопривредно-ветеринарскe школа са домом ученика „Свилајнац” „Златни клас“ представила је ученичке производе које наши ђаци креирају на практичној настави. Наставници Сања Мирковић и Оливер Томић, као и ученици Марта Божовић и Милан Јовановић испред школе са посетиоцима смотре говорили су о школи, практичној настави, производима, као и условима за упис за наредну школску годину.

Са својим богатим успесима, активностима и позитивним утицајем на заједницу, задруга „Златни калс“ израсла је у локални идентитет који надмашује обичне стандарде школског система. Основана са намером да пружи ученицима могућност да стекну знања и вештине из пољопривреде и ветеринарске науке, ученичка задруга је брзо постала катализатор за иновације и предузетнички дух.

Један од примарних циљева ученичке задруге је промовисање предузетништва и економске самосталности. Ученици се усмеравају ка изради бизнис планова, управљању финансијама, маркетингу и продаји својих производа. Кроз процес производње и продаје различитих производа, као што су млеко, сир, мед, воће и поврће, ученици стичу важне вештине и искуства.

Овом приликом Савез ученичких задруга Србије доделио је дипломе представницима наше школе, као и самој Школи са учешће на овој смотри.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish