Ученици Школе присуствовали рођендану Ресавске библиотеке


У уторак, 23. маја 2023. године, Ресавска библиотека је обележила 155 година постојања. Овом приликом приређен је програм, који је славио овај значајан датум најстарије културне установе у Свилајнцу.У првом делу свечаности отворена је изложба „СВЕТИ ЋИРИЛО И МЕТОДИЈЕ – KРСНА СЛАВА РЕСАВСKЕ БИБЛИОТЕKЕ“, аутора Оливере Мијаиловић.

У другом делу програма Свилајнчани су имали прилике да се кроз позоришну представу „БЕДЕМИ ЋИРИЛИЦЕ“ упуте у живот и рад Ћирила и Методија. Аутор представе је Владимир Ђорђевић, а представу су извели Предраг Јовановић и Александар Јеленић, у режији Милића Јовановића.

 Ученици Пољопривредно-ветеринарска школе са домом ученика „Свилајнац” присуствовали су овом догађају у пратњи васпитача Стефана Лазаревића. Сарадња између школа и културних институција у граду, као што је Ресавска библиотека, представља веома важан аспект образовног процеса ученика наше школе. Ова врста сарадње има бројне предности и важна је за развој младих људи. Ученици су помно пратили представу, из које су сазнали нешто више о настанку ћириличног писма, као и о животу Ћирила и Методија.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish