Ученици приказали Филм на Фестивалу домског стваралаштва „Сретен Аџић“ у Јагодини


У периоду од 24. до 26. новембра, ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ имали су задовољство да представе свој ученички филм Kроз прозоре одрастања – Приче из нашег дома на 6. фестивалу ученичких филмова „Сретен Аџић“ у Јагодини.

Тема овогодишњег фестивала била је „Живот у дому“, што је натерало ученике новинарске, литерарне и драмске секције, под водством васпитача Стефана Лазаревића, да удруже снаге и прикажу атмосферу нашег дома на изузетно креативан начин.

Ученици литерарне секције су пришли задатку са иновативном идејом, представивши своје литерарне радове кроз објектив новинарске секције и кроз игроказ наших глумаца. На фестивалу, наш филм је окарактерисан као професионалан по свим параметрима, превазилазећи стандарде ученичких филмова.

Васпитач Стефан Лазаревић истакао је да је школа са домом ангажована у обезбеђивању најбољих услова за рад, стављајући на располагање ученицима знање и опрему за изучавање филмског света, писања сценарија, снимања и видео монтаже. Ова активност сведочи о амбициозности школе да развија креативне и образоване младе људе.

Режија: Матеја Рајић

Сценарио: Душан Миловановић

Директор фотографије: Петар Челић

Монтажа :Душан Миловановић

Глумци: Андријана Јовановић, Милан Радосављевић, Нина Филимоновић, Петра Поповић, Милана Савић, Василије Хаџи Зајић

Глас позајмили: Петра Поповић, Лука Виденовић, Милена Kараџић

Ментор: Васпитач Стефан Лазаревић

Продукција: Новинарска секција – новембар 2023.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish