Ученици Пољопривредне школе Републички прваци


Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ и ове године показали су своју квалитетну припрему и знање у области пољопривредне производње на 37. Републичком такмичењу ученика средњих школа у подручју рада пољопривреде, прераде и производње хране. Такмичење је одржано протеклог викенда у Зрењанину, 17. и 18. марта. Наша школа поново је показала да је једна од најбољих у земљи освајајући два прва места у јакој конкуренцији од 26 пољопривредних школа.

Алекса Ђурђевић, ученик одељења IV/2, матурант образовног профила пољопривредни техничар, освојио је највише бодова у категорији у којој су се такмичили пољопривредни техничари. Током теста и практичног дела испита Алекса је остварио феноменалне резултате, те је тако постао неприкосновени првак у овој категорији. Његов ментор, професор Дејан Милосављевић, истакао је важност преданог рада и знања које је Ђурђевић показао током читавог школовања и што се одразило и на овај успех.

Стефан Миљковић, ученик одељења III/1, матурант образовног профила руковалац-механичар пољопривредне технике, освојио је највише бодова и ПРВО место у категорији намењеној механичарима пољопривредне технике. Његов ментор, професор Бобан Марковић, истакао је да се преданим радом постижу изванредни резултати и да је изразито поносан на постигнути успех ученика.


Ова достигнућа показују да се Пољопривредно-ветеринарска школа „Свилајнац“ са правом налази на листи најбољих образовних институција у Србији. Школа улаже значајне напоре у образовање својих ђака, омогућавајући им приступ најсавременијој опреми и технологији. Осим теоријског знања, ученици наше школе имају и практичну обуку у раду на пољопривредном имању школе, што им помаже да већ током школовања постану лидери у пољопривредној производњи.

Овом приликом честитамо ученицима и њиховим менторима на постигнутим резултатима и желимо им пуно успеха у даљем школовању и раду.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish