Ученице школе успешне у предузетничким вештинама


Средњошколци из различитих крајева Србије имају прилику да полажу испит и добију међународни сертификат – ПАСОШ ПРЕДУЗЕТНИЧКИХ ВЕШТИНА, који потврђује да су усвојили неопходно знање, вештине и компетенције потребне за запослење и самозапослење.

У нашој школи за Пасош предузетничких вештина полагале су Дијана Миловановић, ученица 3/6, смера прехрамбени техничар, Милица Јакшић, ученица 2/5, и Анђела Николић, ученица 4/5, смера ветеринарски техничар. Све три ученице су успешно положиле испит. Ове ученице ће уз Пасош предузетничких вештина имати бројне предности у наставку свог школовања, као и при уласку у пословни свет или започињању сопственог бизниса.

Пасош предузетничких вештина  (Entrepreneurial Skills Pass) je заједничка иницијатива организације Junior Achievement Europe и Eвропске комисије, која сваке године укључи више десетина хиљада средњошколаца из 30 европских земаља. Циљ ове иницијативе је да покаже колики утицај има предузетничко учење на стицање вештина и знања код младих људи. 

Досадашњи резултати су показали да су ученици након искуства вођења ученичке компаније креативнији, сналажљивији, поседују више самопоуздања, а преузимање како одговорности тако и иницијативе је на вишем нивоу. 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish