Традиционално обележавање Савиндана


Наша школа са домом је и овог 27. јануара, као и сваке године, обележила школску славу Светог Саву. Том приликом одржана је Светосавска академија у којој су учествовали ученици наше школе и били својеврсни ходочасници кроз свете просторе српске духовности. Академија је за основну поруку имала да истакне величину лика и дела овог свеца, као и значај неговања нашег духовног и културног наслеђа. Професорка српског језика, Марина Рајичевић, припремила је пригодан програм, у којем су ученици показали своје таленте и изразили дубоко поштовање према Светом Сави.

Директор школе, Дејан Милуновић, се обратио присутнима и истакао важност светосавске упорности на просветарском путу. „Данас нам је посебно задовољство што смо заједно овде да обележимо Светосавску академију. Свети Сава је несумњиво велики учитељ и темељ српског образовања, духовности и културе. Светосавска упорност, коју обележавамо данас, треба да буде упориште и путоказ на просветарском путу. Нека наша школа буде темељена на његовим вредностима и настави да га слави кроз образовање наших ђака“,  истакао је директор.

Сада већ традиционално, на Светосавској академији додељене су и награде за литерарни конкурс који организује Актив српског језика и књижевности. Пристигао је велики број радова, а награђени ученици за најбоље литерарне саставе на ово годишњем конкурсу били су:

Прво место: Ленкица Влајнић IV/4

Друго место: Тара Мутавџић II/5

Треће место: Јелена Дервишевић I/5 и Дамјан Николић III/2

На Светосавској академији је додељена и награда за највреднијег читаоца школске библиотеке која је додељена Андријани Петровић, ученици одељења IV/6.

Додељене су и награде за школски Светосавски конкурс из Веронауке, у којем је учествовало 19 ученика из свих разреда. Овај конкурс је био посвећен ликовном стваралаштву, где су ученици имали прилику да кроз своје ликовне радове изразе своје виђење и разумевање значаја лика Светог Саве и његовог наслеђа.

Прво место: Лана Илић, ученица III/7

Друго место: Јована Димитријевић II/1

Треће место: Анастасија Марјановић и Дијана Јовановић, ученице III/6

И ове године, најбољим ученицима је награде уручила проофесорка Гордана Панић, испред Стручног већа за области предмета друштвених наука, грађанског васпитања, верске наставе, страних језика, физичког васпитања, музичке уметности и ликовне културе.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish