Сусрет домова у Београду
     У периоду од 27.10. – 29.10.2017. године, ученици и васпитачи наше школе са домом су ишли на сусрет домова који је организовао Дом ученика средње железничке школе из Београда.

     Програм је започет састанком васпитача и стручних сарадника (домаћина и гостију), где су размењивали своја искуства, описивали секције и активности које организују у својим школама, разговарали о начину рада и финкционисању домова. По завршетку састанка организован је обилазак града, и том приликом су посетили Музеј савремене уметности и Калемегдан. Након тога су сви отишли у „Установу културе Влада Дивљан“, где су ученици домова представили своје драмско-музичко-сценске наступе.

                                                                                                                                  У јутарњим сатима другог дана сусрета организовано је спортско такмичење у одбојци, стони тенису и шаху. Наши ученици су освојили запажене резултате, иако је такмичење било ревијалног карактера и под слоганом „Важно је учествовати“. Програм је настављен разгледањем изложбе креативних секција у галеријском простору, а потом и квизом знања на тему „Колико познајеш Београд“. Учесници квиза су били ученици из домова из Зрењанина, Сомбора и Свилајнца, док су домови из Котора и Београда учествовали у дебати „Ријалити програм треба укинути“.

     У поподневним сатима организована је посета Сајму књига, а увече журка за ученике и свечана вечера за васпитаче, где су имали прилике да сумирају своја искуства и утиске са дружења.

     Tрећи и последњи дан овог сусрета гости и домаћини су провели у обиласку Авале и споменика Незнаном јунаку, након чега је уследио повратак гостију својим школама и домовима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish