Светски дан здравља: Предавање о превенцији злоупотребе психоактивних супстанци


У Пољопривредно-ветеринарској школи у Свилајнцу организовано је предавање за ученике, станаре дома, поводом Светског дана здравља, који се обележава 7. априла. Предавање на тему „Превенција злоупотребе психоактивних супстанци“ организовали су Црвени крст Свилајнац, Тим за здравствено-васпитни рад Дома Здравља Свилајнац и Пољопривредна школа Свилајнац.

Испред тима за здравствено-васпитни рад предавање је одржао доктор Игор Стојменовић, који је ученицима приближио штетне ефекте и последице које са собом носи употреба психоактивних супстанци, алкохола, дувана и супстанци сличних дувану, као и комбинација са лековима и енергетским пићима. Кроз интерактивну тематику, ученици су могли да се упознају са свим изазовима са којима се сусрећу у периоду одрастања и школовања током којег из света детињства прелазе у свет одраслих и зрелих особа.

Светски дан здравља ове године је обележен под слоганом „Здравље за све“, са циљем да се акцент стави на значај здравља свих нас. Овакве активности, имају за циљ да ученици буду упознати са најважнијим проблемима који утичу на здравље и да се науче како да одрже своје здравље на највишем нивоу.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish