Републичка награда у Пожеги за прехрамбене техничаре


Матуранти Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ још једном су показали свој врхунски квалитет постизањем запажених резултата на републичким такмичењима. Дарко Коруновић, ученик четвртог разреда образовног профила прехрамбени техничар, на недавно одржаном 21. Републичком такмичењу ученика из области производње и прераде хране, које је одржано у Пожеги, освојио је треће место.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика ,,Свилајнац” годинама уназад важи за једну од најбољих школа у Србији, са врхунским програмима образовања и стручно оспособљеним наставницима. Како је истакла наставница и менторка Јелица Лазић, смер прехрамбени техничар посебно је запажен, јер ученици стичу темељно знање из области производње, прераде и контроле квалитета хране, што им омогућава да постижу врхунске резултате на такмичењима.

Дарко Коруновић, као представник  школе, освојио је треће место у подручју рада прехрамбени техничар, а посебно се истакао као најбољи на тесту знања. Његов успех још једном потврђује висок квалитет образовања који се пружа у Пољопривредно-ветеринарској школи ,,Свилајнац”, као и преданост и знање које имају ученици на овом смеру.

Честитамо Дарку на сјајном успеху!

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish