Радионица о сапунима за основце


Ученице пете и десете васпитне групе дома Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац,“ недавно су учествовале у инспиративној радионици под називом „Бајка о сапунима за сва времена“. Радионицу је одржала васпитачица Татјана Јеремић, а посебну улогу имала је и васпитачица Kристина Николић.

Током радионице, васпитачица Татјана је ученицима осмог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ представила тему кроз анимирани филм који је истраживао поруку о важности сапуна. Циљ радионице био је подстицање размишљања о значају сапуна за очување здравља, како физиолошког, тако и менталног. Ученици су имали прилику да се упусте у дискусију о примени и значају сапуна у свакодневном животу.

Једна од идеја радионице била је израда сапуна од природних материјала, што је послужило као пример примене занимљиве хемије. У пријатној атмосфери, основци су упознали дом и  ученике школе са домом, стварајући позитивно окружење за сарадничко учење.

При крају радионице су задовољни и насмејани ученици  као награду за учешће добили сапуне. Основци су имали  прилику да уживају у соку од јабуке произведеном у школи са домом, додатном поклону који је допринео пријатном доживљају ове активности. Овакве иницијативе не само што подстичу креативност и сарадњу међу ученицима свих узраста, већ и пружају едукативно искуство које ће остати у сећању током школовања свих ђака.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish