Презентација бадминтона
У среду, 27.11.2019. године, у просторијама (балон сала) Бадминтон савеза Србије на Ади Циганлији, одржана је презентација бадминтона као спортске дисциплине. Идеја је била да се бадминтон уведе као спортска дисциплина у домове ученика.

За ову прилику представницима домова ученика из целе Србије демонстрирана су правила игре. Демонстратори су били репрезентативци Србије, који су и званични вицешампиони Европе у категорији до 17 година. Приказана је врхунска игра која је све присутне одушевила.

После тога су и представници домова пробали игру на професионалним теренима, а партнери су им били наши репрезентативци.

Окупљене је поздравио и захвалио им се на присуству Добрица Филиповић, управник дома “Соња Маринковић” из Пожаревца, који је био иницијатор овог сусрета.

Иза тога одржан је кратак курс едукаторима, од стране професионалних бадминтон тренера.

Домаћини из Бадминтон савеза Србије поделили су представницима домова рекете, мрежицу и лоптице на поклон, са циљем популаризације овог спорта у установама ученичког стандарда, и изразили су добру вољу да на позив школе-дома дођу и одрже овакву демонстрацију.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish