Прва посета француског амбасадора


Његова Екселенција, амбасадор Француске у Србији Жан Луј Фалкони посетио је данас нашу школу са домом и том приликом разговарао са директором Зораном Радосављевићем и ученицима трећег и четвртог разреда.

Амбасадор је најпре обишао школу и упознао се са организацијом и радом, а затим је у амфитеатру одржао говор и саслушао ученике који су му поставили неколико питања, а на које је он радо одговорио. Ученике је посебно занимало поређење односа Француске и Србије, некада и сада.

Њ.Е. Жан Луј Фалкони је изразио своје одушевљење нашом школом и домом, сврставајући је у једну од најбољих школа у Европи у овом домену образовања.

Истакао је да су Француска и Србија од давнина пријатељске земље, те да би тај однос требало одржавати и јачати.

Говорећи о значају пољопривреде, нагласио је да су обе земље развијене у том погледу, али да би такође и даље требало радити на њеном развоју и настојати да се побољшају методе рада, као и приступи. Као један од видова сарадње пољопривредних школа у Француској и Србији навео је могућност размене ученика, самим тим и  искустава која могу бити драгоцена за обе земље.

На крају посете Њ.Е. Жан Луј Фалкони захвалио се нашем директору на гостопримству, док је директор поручио амбасадору да је увек добродошао код нас, наглашавајући да је наша школа са домом отворена за сваки вид сарадње. Размењујући пригодне поклоне, директор и амбасадор су се поздравили до следећег, надамо се, врло скорог сусрета.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish