Подстицај за унапређење рада ученичке задруге


Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ постигла је  значајан корак ка унапређењу рада ученичке задруге. На свечаном догађају одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, директор школе Дејан Милуновић, заједно с министарком просвете Славицом Ђукић-Дејановић, потписао је уговор који ће допринети развоју ученичке задруге.

Министарство просвете издвојило је средства која су намењена унапређењу рада ученичких задруга, чиме ће се омогућити бољи услови за едукацију ученика. Наша школа је добила значајна финансијска средства која ће бити усмерена ка набавци савремене опреме, а то ће бити значајан корак ка унапређењу процеса прераде воћа унутар ученичке задруге, што ће, истовремено, створити прилику за стицање практичних вештина и знања наших ученика.

Укупно седамнаест ученичких задруга широм Србије је добило подршку из државних фондова, што сведочи о значају који се придаје развоју оваквих иницијатива међу младима. На церемонији потписивања уговора, директор Дејан Милуновић истакао је значај ове подршке за школу и ученике, наглашавајући да ће унапређење ученичке задруге допринети развоју предузетничког духа и практичних вештина међу ученицима. Министарка просвете Славица Ђукић-Дејановић изразила је задовољство што Министарство може подржати пројекте који доприносе практичном образовању ученика.

Овим потписивањем уговора, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ учвршћује темеље за успешну будућност ученичке задруге, пружајући младима прилику да стекну драгоцено искуство у области пољопривреде.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish