Пасош предузетничких вештина
Средњошколци из различитих крајева Србије су имали прилику да полажу испит и добију међународни сертификат – Пасош предузетничких вештина – који потврђује да су усвојили неопходно знање, вештине и компетенције потребне за запослење или самозапослење. Ови ученици ће уз Пасош предузетничких вештина (ППВ) имати бројне предности у наставку свог школовања, при уласку у пословни свет или започињању сопственог бизниса.

Пасош предузетничких вештина (Entrepreneurial Skills Pass) је заједничка иницијатива организације Достигнућа младих и Европске комисије која сваке године укључи више десетина хиљада средњошколаца из 30 европских земаља. Циљ ове иницијативе је да покаже колики утицај има предузетничко учење на стицање вештина и знања код младих људи.

Досадашњи резултати су показали да су ученици након искуства вођења ученичке компаније креативнији, сналажљивији, поседују више самопуздања, а преузимање како одговорности тако и иницијативе је на вишем нивоу.

Протекле среде, 6.10.2021. године, ученици наше школе који су прошле године учествовали у секцији Ученичке компаније: Лазар Вилисављевић, Милица Богдановић, Анастасиа Гроздановић и Милена Глишић, сви ученици треће године смера прехрамбени техничар, полагали су и успешно положили за пасош предузетничких вештина. Ментори ових успешних ученика су професори Смиљка Опанчина – Вукчевић и Јанко Димитријевић.

Овом приликом честитамо нашим ученицима на стицању ових вредних сертификата и желимо им пуно успеха у даљем усавршавању.

Део текста преузет са: www.ja-serbia.org

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish