Одржано стручно усавршавање васпитача


У хотелу “Фонтана” у Врњачкој Бањи од 9. до 12. марта 2023. године, одржана је конференција васпитача „Васпитни рад у домовима ученика средњих школа Републике Србије 13“. Kонференцији су присуствовали васпитачи и педагог из Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“, који су својим излагањем допринели конференцији.

Током првог дана предавања обрађено је пет тема које се баве различитим аспектима образовања и безбедности деце и младих у Републици Србији. Прва тема је била о развоју домова ученика кроз историју, друга о законском оквиру за дигиталну писменост и борбу против дигиталног насиља, трећа о информацијској писмености у средњој школи, четврта о решавању проблема кроз вршњачку сарадњу, док се пета тема фокусирала на препознавање и заштиту од дигиталног насиља.

Током другог дана, учесници су имали прилику да се упознају са најновијим трендовима у васпитању и да сазнају како да побољшају свој васпитни рад у домовима ученика вођени искуством колега из домова широм Србије. Током размене искустава и примера добре праксе, предавање је одржао и домски педагог Александар Јовић који је говорио на тему „Радионичарски рад у васпитној групи“ док су васпитачице Бојана Павловић и Ружица Пантић изрaдилe постер „Примери добре праксе: Зимске активности у ученичком дому“, који говори о бројним садржајима организованим за ученике током хладних зимских дана.

Kонференција је била и прилика за размену идеја и стварање нових познанстава међу васпитачима. Организатори су изразили задовољство због великог броја учесника и квалитета радионица које су одржане. Учесници су такође позитивно оценили конференцију и изразили жељу за њеним поновним одржавањем у будућности.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish