Одржана Светосавска академија


Светосавска академија, која се сваке године одржава у славу великог српског празника Савиндана, одржана је 27.01.2024. године у Центру за културу Свилајнац.  Општина Свилајнац традиционлно обележава и слави има Светог Саве, које је непресушни извор инспирације, подршке, утехе и поноса на сваком пољу наше делатности, а пре свега у просвети, образовању и култури.

Овогодишњу Светосавску академију обележили су наступи ученика наше школе са домом, који су употпунили програм значајним улогама и креативним изражавањем. Током Светосавске академије, истакнути појединци су добили заслужене награде за свој допринос култури и образовању. Испред Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“, награђен је васпитач Зоран Радојевић који у свом досадашњем раду има 12 републичких признања за секције које води.

Ученица четвртог разреда, смера ветеринарски техничар, Ленкица Влајнић, добила је награду за школски успех и постигнућа. Сви награћени су поред признања добили и новчане награде, док су најбољи ученици средњих школа из Свилајнца добили на поклон и по лаптоп од компаније „Висан“, како би били још бољи у својим школским задацима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish