Одржана презентација ,,Навијачи и хулигани“


Дана 5.10.2022. године са почетком у 18 сати у амфитеатру школе са домом одржана је презентација за ученике на тему ,,Навијачи и хулигани“. Презентација је реализована као превентивна активност са циљем да ученицима наше школе пружи адекватну слику о правим навијачима, односно људима који воле свој клуб, спорт и прате спортска дешавања.

Након презентације и кроз разговор ученици су оснажени да направе јасну разлику између навијача и хулигана, односно особа које праве нереде и изазивају туче на спортским дешавањима и испољавају агресију према симпатизерима других клубова

На овај начин мотивисали смо ученике да буду толерантнији према својим вршњацима који навијају за супарничке клубове, учинили смо да се смање тензије које међу њима постоје и подстакли ученике да поступају према начелу ,,фер-плеја“. Активност је испред Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика ,,Свилајнац“ реализовао стручни сарадник-педагог Александар Јовић у сарадњи са четворицом ученика школе, станара дома.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish