Обележен  67. Дан школе


У понедељак, 3. јуна 2024. године, обележен је Дан наше школе са домом. Пријем гостију започео је у 10 часова, а у 11 часова су  професори, васпитачи, ученици и наши драги гости присуствовали свечаном програму у амфитеатру школе.

Пре почетка  свечане академије присутнима се обратио директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика ,,Свилајнац”, Дејан Милуновић. У свом  говору, директор је нагласио да, уз понос на дугу и богату традицију, школа има амбициозне планове да унапреди успех и рад установе, обезбеђујући тако још светлију будућност за све своје ученике и запослене.

Програм свечане академије који је припремила професорка Гордана Панић био је инспирисан поезијом, љубављу и пријатељством. Надахнуте стихове казивали су ученици: Христина Тодоровић, Тијана Ватковић, Невена Радивојевић, Теодора Мајсторовић и Душан Миловановић који је програм обогатио свирањем фруле и дудука.

На свечаној академији, књигама су награђени ученици школе са домом који су освојили републичка признања широм Србије. Награђени су:

Милица Станковић 4/6, прва награда на Републичком такмичењу ученика из области производња и прерада хране за образовни профил прехрамбени техничар, Милица Јакшић 3/5, прва награда на Републичком такмичењу ученика средњих школа у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране из математике, Душан Миловановић 3/5, прва награда на Републичкој домијади у литерарном стваралаштву, Јована Димитријевић 2/1, прва награда на републичком такмичењу Светосавље и наше доба, ликовни, литерарни и калиграфски радови ученика средњих школа, Драгана Марковић 4/2, друга награда на Републичком такмичењу ученика из области производња и прерада хране за образовни профил пољопривредни техничар, Јована Миладиновић 4/3, друга награда на Републичком такмичењу ученика из области производња и прерада хране за образовни профил техничар хортикултуре.

Награђени су и ученици који су у част 67 година постојања школе са домом писали литеарарне радове чија је тема Школа. Треће место освојили су Јелена Девришевић и Тара Мутавџић, друго место освојио је Дамјан Николић, док је првонаграђени рад написала Теодора Мајсторовић.

Након свечане академије за све присутне приређена је закуска у школској трпезарији.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish