НЕДЕЉА УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА


У понедељак, 19.04.2021. године, почела је недеља УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА у организацији Достигнућа Младих у Србији.

У оквиру наше школе, на Сајму ученичких компанија, који је оганизован онлајн, представљене су две компаније, УК “ХАРМОНИУМ” и УК “БУН СЕМ”.

УК “БУН СЕМ” производи семенке бундеве са укусом куркуме и укусом пикантне кајен паприке. У плану су укуси са циметом, бибером и сл. Чланови ове ученичке компаније су Катарина Никодијевић, Милица Јелисић, Тијана Рајковић и Анастасија Јанковић, све ученице IV6 разреда, смера прехрамбени техничар.

УК “ХАРМОНИУМ” производи корпице са арома терапијом које садрже рузмарин за бољу концентрацију, лаванду и нану за смирење и добар сан. Чланови ове ученичке компаније су Лазар Велисављевић, Анастасиа Гроздановић, Милена Глишић и Милица Богдановић, сви ученици II6 разреда, смера прехрамбени техничар, као и Стефановић Жељана, ученица III6 разреда, смера прехрамбени техничар.

У улози ментора ових компанија нашла се професорка Смиљка Опанчина-Вукчевић.

Четвртак, 22.04.2021. године, резервисан је за онлајн такмичење ученичких компанија ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ, на коме ће се наше компаније поново представити! Желимо им пуно успеха на предстојећем такмичењу.

Видео презентације наших компанија можете погледати на следећим линковима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish