Међународни дан борбе против вршњачког насиља
Ученички парламент Пољопривредно ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ обележио је Дан ружичастих мајица 23.02.2022. године.

Психолог Анђелка Јовановић и педагог Марија Јовановић реализовале су радионицу: Толеранција и емпатија или како превазићи насиље и упознале ученике са традицијом обележавања Међународног дана превенције вршњачког насиља. Кроз дискусију о толеранцији и саосећању као начину превазилажења насиља у школи,  ученици су израдили пано који је постављен у холу школе.  

Последња среда у фебруару је дан када се широм планете обележава Дан борбе против вршњачког насиља. Све је почело 2007. године, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу након што је канадски ученик у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео ругање и вербално насиље од својих вршњака. Ученик је розе мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их његовим вршњацима у школи који су их носили како би излразили подршку поменутом дечаку. Остали ученици су почели да долазе у школу облачећи розе мајице, које су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish