Кока кола терен на отвореном


Током лета прошле године поводом 45 година у Србији Coca-Cola бренд је одлучио да постави 45 теретана на отвореном широм земље у најактивнијим општинама. Конкурсом су биле обухваћене све општине у Србији подељене у три категорије према броју становника:мале, средње и велике. Циљ конкурса је био да по првих 15 општина са највећим бројем гласова из све три категорије освоје Coca-Cola теретану на отвореном. Конкурсу се могло приступити преко интернета а гласачи су имали право да једном упуте само један глас жељеној општини. У току конкурса пристигло је 1,7 милиона гласова из целе Србије. Свилајнац је у категорији средњих општина имао 43.670 гласова који су нас довели на друго место у нашој категорији, и четврто у Србији.

Идеја да теретана буде постављена у парку наше школе проистекла је из асоцијације на најчешће и најлепше место за рекреацију у нашем граду. То је место за дружење и бављење спортом доступно свима, без обзира на финансијске прилике, које ће подстаћи грађане на физичку активност као један од предуслова доброг здравља. Такође, највише гласова за нашу општину донели су управо бивши и садашњи ученици наше школе.

Након ове успешне иницијативе број заљубљеника у природу и рекреацију се повећао у нашем парку где на још кориснији и здравији начин проводе своје слободно време. Са сигурношћу се може рећи да ће оваква врста теретане унапредити квалитет живота у нашој општини и донети многе предности за локалну заједницу. Жеља нам је да генерације које тек долазе буду сигурне да су на правом месту, задовољне што су ту. Гајимо наду да ће нове генерације ђака бити поносне што су део породице Пољопривредно-ветеринарске школе, као и грађани што у свом граду имају овакву установу у коју ће увек моћи да дођу, да се опусте, рекреирају, забаве, нешто ново и науче и осете активну зону Свилајнца.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish