Знање је имање
Образовање младих кадрова за органску производњу и затворен систем производње „од њиве до трпезе“ је нешто на чему интензивно радимо у нашој школи са домом и на шта смо изузетно поносни.
То је препознала и Јасмина Никитовић Стојичић, ауторка емисије „Знање имање“ те је са својом екипом посетила нашу школу и поразговарала са нашим професорима и ученицима.
Професор Дејан Милосављевић је говорио о органској производњи у повртарству као и о увођењу органске производње у саму наставу.
О органској производњи у воћарству говорио је професор Горан Животић, док је професор Милан Банковић описао начин извођења практичне наставе на школском имању „Чаир“.
У прилогу можете видети и најбољи начин сарадње између пчелара и воћара из угла професора Ивана Поповића, али и зашто је важно да се стеоне краве крећу на отвореном, што су нам објаснили наши ученици са професорком Сањом Мирковић.
Шта све то наши ученци раде на практичној настави у месари и да ли је трогодишњи образовни смер довољан за сигуран посао у Србији, појаснио је професор Дејан Генчић са својим ученицима, док је помоћник директора, професор Дејан Милуновић говорио о развоју предузетничког духа код ученика кроз пословање ученичке задруче „Златни клас“.
Све ово можете погледати у овонедељној емисији „Знање имање“, прилог о нашој школи је од 28. до 44. минута.