Дружење ученика у ученичком дому „Патријарх Павле“


У периоду од 20. до 22. октобра 2023. године, ученици Пољопривредно-ветеринарске школe са домом ученика „Свилајнац” провели су викенд у Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“ у Београду. Овај викенд је био обележен богатим културним и спортским садржајима које је дом „Патријарх Павле“ приредио за све посетиоце. Наши ученици су имали прилику да се друже са вршњацима из других домова ученика средњих школа, укључујући и Дом ученика средњих школа „Срећно“ из Ћуприје, Пољопривредну школу са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца и Дом ученика и студената „Спасић-Машера“ из Котора.

У пратњи васпитачица Ружице Пантић, Бојане Павловић и Мартине Костадиновић, наши ученици су имали прилику да уживају у бројним интересантним активностима. Посетили су многе значајне локације у Београду, укључујући зграду Народне скупштине, Кнез Михаилову улицу и Калемегдан.

У петак увече је, у част гостију, организован разнолик програм пун забаве и креативности. У склопу програма је реализован квиз знања, а након квиза, уследио је музички и драмски део програма. На крају вечери, изложба креативне секције била је прилика за наше талентоване ученике да покажу своје радове. Ученице креативне секције су имале изузетну прилику да уче нове и узбудљиве технике рада које ће им помоћи у развоју креативних способности и уметничког израза у будућности. Овакве образовне и креативне активности су од суштинске важности за ученике јер их обогаћују новим знањима и вештинама, које касније могу применити у различитим аспектима свог живота.

Спортски дух и ангажованост наших ученика током овог викенда довели су до изванредних резултата. У стоном тенису, наши ученици су заблистали, освојивши прво место, како у мушкој, тако и у женској категорији у екипном делу такмичења. Појединачно, Лука Милентијевић донео је још једну победу нашем школском стонотенисерском тиму, освојивши прво место у овој категорији.

Поред стоног тениса, наша екипа одбојкашица је исто тако имала узбудљиво и необично искуство – имале су част да одиграју партију са одбојкашким тимом Црвене звезде.

У суботу увече, за крај овог дивног дружења, организована је журка за ученике и свечана вечера за васпитаче. Том приликом ученици су се дружили, разговарали, смејали се и размењивали искуства, додатно јачајући везе које су стекли током овог невероватног викенда. У недељу, након доручка, сви ученици су се вратили својим градовима и ученичким домовима.  Оваква врста искуства учи младе о значају дружења и повезивања са вршњацима из различитих крајева и средина. Овакви догађаји негују важност међусобног разумевања и пријатељства међу младима, па је од великог значаја прилика наших ученика да буду део читаве организације.

Овим путем исказујемо нашу искрену захвалност Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“ у Београду на њиховом срдачном позиву и гостопримству.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish