Дружење ученика у  Дому ученика средњих школа Лесковац


У периоду од 03.11. до 05.11. 2023. године, ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ имали су прилике да се у Дому ученика средњих школа Лесковац друже са домаћинима, као и са ученицима из Ученичког центра Београд. Дружење је било обогаћено такмичењима у различим спортским дисциплинама. Током овог узбудљивог викенда, ученици су имали прилику да покажу своје вештине у стоном тенису, шаху и стрељаштву.

Ученици су у пратњи васпитача Зорана Радојевића, Владана Мартића, Бојане и Иване Антонијевић посетили бројне локалитете лесковачког краја. У суботу је био организован обилазак манастира Светог Јована Крститеља, код села Јасуња у Лесковцу, при чему су ученици имали прилику да се упознају са духовним наследством региона. Такође су обишли и  стадион Дубочица у Лесковцу, а након повратка у Дом, ученици су се опробали у поменуте три спортске дисциплине.

Субота је завршена забавом за ученике и свечаном вечером за васпитаче. Том приликом ученици су се дружили, разговарали, смејали се и размењивали искуства, додатно јачајући везе које су стекли током овог невероватног викенда. У недељу, након доручка, сви ученици су се вратили својим градовима и ученичким домовима. Оваква врста искуства учи младе о значају дружења и повезивања са вршњацима из различитих крајева и средина. Такође, овакви догађаји негују важност међусобног разумевања и пријатељства међу младима, па је од великог значаја прилика наших ученика да буду део читаве организације.

Овим путем исказујемо нашу искрену захвалност Дому ученика средњих школа Лесковац на њиховом срдачном позиву и гостопримству.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish