Дружење домова
Протеклог викенда смо угостили домове из Београда, Новог Сада и Лесковца и тако наставили традицију дружења са колегама и ученицима кроз спортске активности.

Ученици су се такмичили у бадминтону, шаху и стоном тенису и показали су да спортски дух не јењава међу омладином. Најбољи у стоном тенису су били ученици Заједнице домова из Београда, друго место је припало ученицима дома „Патријарх Павле“ такође из Београда, док су наши ученици завршили надметање у овом спорту на трећем месту.

У шаху су и појединачно и у екипној конкуренцији најбољи били гости из Новог Сада, из дома ученика средњих школа „Бранково коло“.

Бадминтон није заступљен на спортским такмичењима домова али постоји јака иницијатива да се овај спорт укључи у живот ученика и постане још једна дисциплина у којој би се они надметали на регионалним и републичким домијадама. Размишљајући у том правцу, организовали смо такмичење у бадминтону како би се ученици опробали и у овом спорту. Најбољи су били гости из дома „Бранково коло“ из Новог Сада, чији је дубл освојио и треће место, док су се на другом месту нашли ученици из дома „Патријарх Павле“ из Београда.

Након спотских такмичења и вечере, за ученике је приређено караоке вече у средњем дому док су се васпитачи дружили и размењивали искуства на свечаној вечери.

Субота је била резервисана за излет и тада смо гостима показали лепоте и знаменитости нашег краја. Водили смо их на Бељаницу где су се сликали код водопада „Велики Бук“, дивили се споменику културе манастиру Манасија и обишли Ресавску пећину, јединствен споменик природе у нашем крају. Природњачки центар Свилајнац је остављен за крај, где смо се опростили од наших гостију и пожелели им срећан пут.

Радујемо се наредном сусрету са колегама и желимо им пуно успеха на предстојећој домијади.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish