Дијана Лаводић – трећа на међународном Светосавском књижевном конкурсу!


Друштво “Свети Сава”  је и ове године расписало Светосавски књижевни конкурс, на коме су учествовали и ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“. Светосавски књижевни конкурс Друштва „Свети Сава” уврштен је у Календар такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја. На овогодишњем Светосавском књижевном  конкурсу у категорији средњих школа теме су биле следеће:

  1. Светосавље у 21. веку
  2. Свети Сава у народној традицији и фолклору
  3. Српски манастири – симболи светосавља

Због већег броја заинтересованих  ученика, најпре је реализовано школско такмичење и одлучено је да  на конкурсу  учествују  три ученице наше школе: Дијана Лаводић IV/6, Мирјана Васић IV/4   и Катарина Петронијевић III /6 , које су награђене од стране  школе на Светосавској академији. Ученици наше школе  који су се такмичили истакли су се способношћу да прецизно и јасно изразе своје литургијско искуство, лепоту, надахнуће, оргиналан приступ теми,  језичко-стилски квалитет текста  и својом  посвећеношћу показали су да негују  богословски  начина мишљења. Пишући на тему Светосавље у 21. веку, под менторством професора Момира Дамјановића, ученица IV/6  Дијана Лаводић освојила је  треће место у конкуренцији многобројних радова пристиглих из свих крајева Србије, Републике Српске, Француске и Немачке.

Честитамо Дијани на изузетном и запаженом успеху, као и ментору ученице, професору  Момиру Дамјановићу, вероучитељу!

2.Фотографија – Награђена  ученица Дијана Лаводић IV/6 у Народној библиотеци Србије, проф. Др Зона Мркаљ, Филолошки факултет Универзитета у Београду и професор Момир Дамјановић.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish