IV филмски фестивал у Јагодини
Протеклог викенда смо се окупили у Јагодини како бисмо видели креативност ученика домова средњих школа Србије. Филмски фестивал „Дани Сретена Аџића“ у Јагодини је поново окупио представнике домова у виду младих уметника који су се опробали у режији, монтажи и глуми.

У Јагодину смо пристигли у петак, 29.11.2019. године, где смо након ручка присуствовали свечаном отварању фестивала. Домаћин нас је поздравио и уз пригодан уметнички програм отворио IV филмски фестивал. Уследила је пројекција првог дела филмова међу којима се нашао и наш филм „Круг“. 

Другог дана фестивала смо у раним јутарњим сатима кренули у обилазак Јагодине. Видели смо цркву Светих апостола Петра и Павла, дивили се делима наивних и модерних уметника и сликали се са знаменитим личностима из наше историје и спорта. Након дугог пешачења са дозом нестрпљења смо се опет окупили у амфитеатру Факултета педагошких наука где је почела пројекција преосталих филмова и проглашење победника фестивала.

Награду за комплетан утисак однео је филм „Ромео и Јулија“, остварење Дома ученика средњих школа из Ужица, док је наш филм „Круг“ награђен као филм са налепшим текстом или најбољом причом. У конкуренцији од 22 филма који су приказани на фестивалу једна од седам главних награда је доспела у наше руке.

Након доделе награда и сликања на „црвеном тепиху“, сумирали смо утиске на свечаној вечери и журки које су домаћини организовали.

Честитамо члановима драмске, литерарне и новинарске секције на освојеној награди и желимо им пуно успеха у будућим уметничким подухватима.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish