54. Међународни ресавски пољопривредни сајам
     54. Међународни ресавски пољопривредни сајам одржан је у понедељак, 11. септембра 2017. године, на простору Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ у Свилајнцу.

 

 

 

     Као и претходних година, ова манифестација је  обухватила разноврстан програм, а отворио је  председник СО Свилајнац и председник Организационог одбора сајма, др Владан Рајковић. Централни догађај сајма била изложба говеда сименталске расе, где је у категоријама јуница, првотелки и крава оцењено 120 грла. Пехар за апсолутну шампионку сајма уручио је председник општине Свилајнац, Предраг Милановић, власнику победничког грла, Александру Јеремићу из села Војска. Општина Свилајнац, организатор овог сајма,  добила је златни пехар за постигнуте успехе од стране представника Новосадског пољопривредног сајма.

     Традиционално, сваке године, по неколико пехара дође у руке ученика наше школе образовног профила Ветеринарски техничар, који су вредно са својим професорима припремали говеда за изложбу.

 

 

 

 

 

 

     Поред изложбе говеда, присутни су могли да виде и изложбу оваца, пчелињих производа, пољопривредну механизацију, затим да се упознају са произвођачима и дистрибутерима сточне хране, као и произвођачима средстава за заштиту биља. Своје производе су такође изложили и произвођачи воћа и поврћа, међу којима је и наша школа са домом. Програм је употпуњен културно-уметничким садржајем.

     Као што се може закључити, Међународни ресавски пољопривредни сајам има традицију од преко 50 година постојања и успешног окупљања одгајивача стоке и произвођача разних производа из те области. Сваке године учествује више од 120 излагача, а они са најбољим резултатима добијају и вредне новчане награде.

 

 

 

 

 

 

 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish