Стручна посета Аустрији












У периоду од 5.10. до 7.10.2018. године, радници наше школе су били у стручној посети Аустрији ради размене искустава са колегама из поменуте земље.

У раним јутарњим часовима смо пристигли у Пољопривредну школу Холабрун (LFC Hollabrunn), где су нас дочекали сарадници директора школе и позвали у школски амфитеатар ради презентације њихове школе. Објаснили су нам систем школовања у Аустрији који је другачији од нашег а онда смо пошли у разгледање школе и школског имања. Посетили смо школски акваријум, тераријум као и школски зоолошки врт где ученици ове средње школе воде рачуна о животињама и раде са њима на дресури. Посебно се издваја ергела понија, вештачко језеро и пар мајмуна који бораве у самој згради школе.

Након разгледања и ручка, професори, васпитачи, стручни сарадници и остали радници наше школе су имали приликe да дегустирају вино које произоде наши домаћини и то уз стручно предавање професора који је задужен за производњу вина.

Разменили смо искуства, уочили сличности и разлике, захвалили се и позвали наше домаћине да узврате посету како би наставили нашу стручну срадњу.

Након тога је уследио одлазак у Беч и смештање у хотел.

Другог дана посете смо ишли у туристички обилазак Беча, панорамски обилазак града уз пратњу водича и посету дворцу Шенбрун. Они који су ишли у панорамски обилазак су имали прилике да виде зграду државне Опере, зграду Парламента, Трг Марије Терезије, дворац Хофбург… итд.

У недељу, 7.10., у јутарњим часовима смо пуни утисака кренули пут Србије и у вечерњим сатима пристигли у Свилајнац.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish