Републичко такмичење ученика средњих школа












Пољопривредно – ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ је 20. и 21. априла 2018. године била домаћин и организатор 34. Републичког такмичења ученика средњих школа из подручја рада пољопривреда, производња и прерада хране, област пољопривредна производња.

На такмичењу је учествовало 47 ученика из 28 школа из три образовна профила и то 27 ученика из образовног профила пољопривредни техничар, 12 ученика профила техничар хортикултуре и 8 ученика профила руковалац – механичар пољопривредне технике.

Свечано отварање такмичења је приређено у холу Дома ученика у петак 20. априла у 13 часова након чега су почеле припреме за теоретску проверу стручних знања ученика. Такмичари су почели решавање тестова у 15 часова. Након тога је организована посета Природњачком центру Србије у Свилајнцу као и посета школском имању „Чаир“.

Другог дана такмичења, у суботу 21. априла, је организован практичан део такмичења. По завршетку свих активности организован је кратак излет за учеснике, менторе, директоре и госте. Објављивање коначних резултата је било у 15 часова и након тога додела награда и признања у холу Дома ученика.

Ученици наше школе су постигли запажене резултате и то:

  • Александар Милић, IV2 пољопривредни техничар, место;
  • Маја Животић, IV3 техничар хортикултуре, 2. место и
  • Александар Јовановић, III7 руковалац – механичар пољопривредне технике, 4. место.

Овом приликом честитамо нашим ученицима и њиховим менторима на запаженим резултатима и желимо им пуно успеха у даљем школовању и раду.

 

 

Коначне ранг листе:

Пољопривредни техничар
Техничар хортикултуре
РМПТ

 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish