Посета школи у Ингелстаду (Шведска)












     У периоду од 13. до 20. маја 2017. године група ученика и наставника посетила је пријатељску школу Ingelstadgymnasiet (Природњачка гимназија) у Ингелстаду у Шведској. Том приликом су се упознали се начином и организацијом рада ове школе. Поред увида у теоријску и практичну наставу, имали су прилике да сазнају нешто више о високо механизованим пољопривредним машинама и операцијама. Обишли су и школску ветеринарску клинику и продавницу која ради при клиници. Имали су прилике и да чују нешто више о шведској историји и култури, као и да размене искуства са ученицима ове школе.

     Ученици су обавили праксу у трајању од три дана и добили дипломе као потврду о савладаном програму. Били су подељени у три групе, тако да су радили са коњима, псима и егзотичним животињама. Такође су возили најсавременије моделе трактора и испробали багер симулатор.

     Посета је, поред праксе, обухватала и излете до Балтичког мора, дивних околних језера, значајних утврђења, спортске дворане, фарму која поседује робот за мужу крава, сафари с лосовима, стаклару Коста Бода.

     Важно је напоменути и да сарадња између ове две школе траје дуги низ година и да сваке године долази до размене ученика и наставника.

     Нешто више о школи Ingelstadgymnasiet можете сазнати путем њиховог сајта: http://ingelstad.nu/

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish