Матурска екскурзија 2018.












Наши матуранти су у периоду од 15. до 22. септембра 2018. године били на матурској екскурзији оранизованој на траси Италија-Француска-Шпанија.

Најпре су посетили Постојнску јаму, велелепну пећину у Постојни у Словенији.

Кратко су се зауставили у Италији, где су посетили Лидо ди Јесоло, Верону и Санремо, да би се након тога упутили у Француску, и то у Кан.

Коначно одредиште био им је Љорет де Мар, у Каталонији, Шпанија.

Тамо су, како истичу, провели незаборавне тренутке. Посетили су Барселону, где су уживали у разгледању града, посетили Акваријум и стадион фудбалског клуба Барселона – Камп Ноу. Неки су проводили вечери уз предивне призоре шпанске музике и игре, као и националног плеса – фламенка. Посетили су градић Тоса де Mар, град чија се плажа убраја међу десет најлепших на свету.

Последњег дана путовања, ученици су имали организовану вожњу бродом, и одмор у Венецији, граду који је на неке оставио највећи утисак. Тамо су имали прилике да виде Дуждеву палату, мост Риалто, да посете трг и црвку Светог Марка, Мост уздаха и чувену цркву Санта Марија дела Салуте.

Још једно незаборавно искуство за све матуранте и прича за будуће генерације које жељно ишчекују своју матурску екскурзију.

Аутор: Мирјана Васић IV/4

 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish