Књижевно вече „Мајски сусрет“












     У нашој школи је у четвртак, 25.5.2017. године, организовано књижевно вече под називом „Мајски сусрет“. Повод је 60 година од оснивања Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“, а ово књижевно вече је само једна у низу активности која претходи свечаној Академији, која ће бити организована 2.6.2017. године.

     Учесници програма су били ученици наше школе, а припремали су их наставници Драгана Вучковић, Аница Вујчић-Павловић и Миљан Златановић. Програм су најављивали ученици Милош Богићевић и Марија Гавриловић, гитаре су свирали Петар Илић  и Тодор Урошевић, a техничка подршка био је Јован Миленковић.

    Песме и приче читане на српском језику су настале на књижевним радионицама Књижевног клуба „Трачак“, које су кроз литерарну секцију организоване у самој школи. За разлику од прошлогодишњег програма који је обухватао дела само на српском језику, ове године су ученици представили дела и на енглеском и француском језику.

     Ученици који су читали радове су: Милош Богићевић, Александра Панић, Јована Петровић, Милица Стојадиновић, Катарина Видојевић и Мирјана Васић.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish