ДРУГА РЕПУБЛИЧКА НАГРАДА „Стопе Савине су свуда по његовом отечеству“










Друштво “Свети Сава”  је и ове године расписало Светосавски књижевни конкурс, на коме су учествовали и ученици  Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“, где су били још успешнији него прошле године.  На овогодишњем Светосавском књижевном  конкурсу  (2019/2020.)  у категорији средњих школа теме су биле следеће:

  1. Стопе Савине су свуда по његовом отечеству
  2. Света Гора и Хиландар – духовно наслеђе Светог Саве и Светог Симеона
  3. Предање Светог Саве Освећеног – чудесни дарови неба и земље

И ове школске године, због већег броја заинтересованих  ученика, најпре је реализовано писање светосавских књижевних радова на школском нивоу.

Ученици наше школе, који су учествовали у писању књижевних радова на школском нивоу, истакли су се способношћу да прецизно и јасно изразе своје литургијско искуство, лепоту, надахнуће, оригиналан приступ теми, језичко-стилски квалитет текста и својом посвећеношћу показали су да негују богословски начин мишљења.

Својом надахнутошћу, снажном емоционалношћу, љубављу према Светом Сави, Литургији, доживљају Цркве Христове, показали су да су васпитани у духу православља и Светосавља, те је одлучено  да  на даљи  ниво   учествују  пет ученица наше школе, и то:

Ива  Милoјевић III4;  Катарина  Петронијевић  IV/6, Драгана Јовановић  IV/2, и оне су оствариле прво место на школском нивоу, Тијана Рајковић, ученица III/6, оствaрила је друго место, и Милица Девић, ученица  II/4, остварила је треће место на школском нивоу и оне су  награђене од стране  школе на Светосавској академији.

Пишући на тему Стопе Савине су свуда по његовом отечеству“, ученица III4,  Ива Милoјевић, освојила је другу награду у конкуренцији  многобројних радова пристиглих из четрдесетак места из свих крајева Србије, Републике Српске, Италије и Француске.

Светосавски књижевни конкурс Друштва „Свети Сава” уврштен је у Календар такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Честитамо Иви Милојевић на изузетном и запаженом успеху, као и ментору ученице, професору Момиру Дамјановићу, вероучитељу!

 

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish