Јованa Димитријевић Републички првак у ликовном стваралаштву


„Светосавље и наше доба” за урађен  ликовни рад, освојила је ученица Јована Димитријевић, 2/1

Под покровитељством Министарства просвете Републике Србије, у суботу, 18. маја 2024. године, у Историјском архиву Града Новог Сада, одржана је свечана додела награда и отварање изложбе најуспешнијих ликовних и калиграфских радова XXXII конкурса Светосавље и наше доба на тему „Патријарх српски Павлеˮ. Том приликом ученици наше школе Јовани Димитријевић, одељења 2/1 уручена је диплома у категорији средњих школа, а њеном ментору професору Момиру Дамјановићу, вероучитељу уручена је похвалница за менторски рад.

Ученици наше школе, који су учествовали на школском нивоу,  истакли су се способношћу да прецизно и јасно изразе своје литургијско искуство, лепоту у ликовном изражавању, надахнуће, оригиналан приступ теми и својом посвећеношћу показали су да негују богословски начин мишљења.

Јованин  успех у освајању прве награде је плод рада и талента, али не треба заборавити ни улогу њеног ментора, професора Момира Дамјановића, вероучитеља, који је упорним радом ученици даво смернице за рад, бодрио и мотивисао. 

Ово је историјски тренутак за нашу школу са домом, будући да је Јована први ђак која је донела ово престижно признање у овој области. По објави Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине на расписан конкурс за ликовне радове одазвало се 215 школа и образовних установа из Републике Србије,  Републике Српске и Републике Словеније, са укупно 2037 радова. Републичко такмичење  „Светосавље и наше доба”– ликовни, литарарни и калиграфски радови ученика средњих школа из Републике Србије са међународним учешћем  је уврштено у Календар такмичења и смотри Министарства просвете.

У суботу 18. маја 2024. године пре доделе, вероучитељ и ученице, обишли су Пољопривредни сајам у Новом Саду, с обзиром на то да ученица и ментор долазе из најбоље Пољопривредно-ветеринарске  школе са домом у Србији. Након доделе награда, организован је излет у околним манастирима Новог Сада.

Честитамо Јовани Димитријевић, ученици 2/1 смера прехрамбени техничар  на изузетном и запаженом постигнућу, као и ментору ученице, професору Момиру Дамјановићу, вероучитељу и желимо им даљи успех у будућности и каријери!

Нека нас у све године барем делић Христове светости обасја непролазним сјајем вечне божанске љубави. Оне љубави која не тражи своје. Љубави која је попут патријарха Павла.  Љубави која дуго трпи, која је благотворна, која не завиди, која се не горди, која се не надима, која све сноси, све вјерује, свему се нада, која никад не престаје.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish