Шведско-српско пријатељство
У периоду од 15.9. до 21.9.2018. године нашу школу са домом посетила је група од три наставника и шест ученика из Природњачке гимназије (Naturbruksgymnasiet) из Ингелстада у Шведској.

Циљ ове посете је упознавање наставника и ученика ове школе са начином рада и организацијом наше школе и дома, укључујући и наставне и ваннаставне активности. На овај начин, кроз учење и дружење, наставља се сарадња ове две школе и јача пријатељство. Ученици шведске школе били су укључени и у теоријску и практичну наставку током свог боравка код нас. Ове године ученици су имали прилику да присуствују берби грожђа и јабука, да праве ајвар, учествују у практичној настави у пластеницима и ветеринарској амбуланти, у хемијској лабораторији и томе слично.

Поред учења, ученици и наставници су се дружили, како кроз упознавање града Свилајнца, тако и околних места. Посебан утисак је оставио школски подрум вина „Чаир“ на истоименом школском имању. У Свилајнцу су посетили Природњачки центар Србије Свилајнац, у а затим и околна места: манастир Манасију код Деспотовца, винрију „Виртус“ у Витежеву, Бању Ждрело итд.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish