Чланови Тима за пројекте посетили Измир у оквиру Ерасмус плус пројекта


Директор школе Дејан Милуновић, управник дома Миљан Златановић и васпитач Стефан Лазаревић, чланови Тима за пројекте школе са домом, су у периоду од 02. до 05. децембра  боравили у Измиру, Турској, како би учествовали у радном састанку са члановима тима пројекта под називом „Озелени игру: Одржива решења за спорт и транспорт“.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ партнер је у овом пројекту, који је подржан од стране Ерасмус плус програма Европске уније. Овај програм подстиче мобилност, сарадњу и иновације у области образовања, оспособљавања и повезивања младих. Kроз размене ученика, сарадњу између држава, развој вештина и подршку социјалној укључености, програм промовише квалитетно образовање, инклузивност и конкурентност на тржишту рада широм Европе.

Поред наше школе са домом, у овом пројекту учествују и школе и организације из Француске, Италије, Турске, Румуније и Македоније, а све у циљу унапређивања аспеката зелене енергије и хране. На састанку у Измиру, чланови тима договорили су кључне кораке који ће послужити као основа за реализацију пројеката.

Директор школе Дејан Милуновић, нагласио је кључну улогу ових пројеката у јачању сарадње са школама широм Европе. Посебно је истакао да пројекти не само што унапређују квалитет образовања, већ пружају и могућност ученицима да потпуно бесплатно посете различите европске престонице. Ова иницијатива не само да обогаћује искуство ученика већ и подстиче међународну размену и повезивање младих.

Током посете, чланови тима су имали прилику да посете Ефес, најочуванији град античке Грчке, и да се ближе упознају са културом Турске.

Прва мобилност младих ће се одржати у нашој школи са домом у априлу, где ће ученици партнерских школа имати прилику да се упознају са нашом школом, нашом земљом, као и да учествују у радионицама пројекта.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish