Хуманитарни базара  Чаролија зиме, хумано носи име


У уторак, 26. децембра 2023. године, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика „Свилајнац“ била је организатор празничног хуманитарног базара под називом „Чаролија зиме, хумано носи име“. Шаренило и топлина празничног духа испунили су школски хол где је постављен продајни штанд, а запослени и ученици су исказали своју хуманост куповином новогодишњих мотива и украса.

Приход са овог догађаја износи 12.400 динара и сав новац биће прослеђен за лечење Kристијана Голубовића (1996.) који болује од рака дебелог црева. Болест му је дијагностикована 2017. године. Од тада је чак пет пута оперисан, осам пута је третиран X ножем. Примио је све протоколне терапије. Следи операција уклањања стоме и наставак хемотерапије. Kристијану су потребна средства за операције, биолошке терапије и имунотерапију.

У организацији, реализацији и самој акцији прикупљања новца учествовале су представнице ученица из I, IV, V и XIV  васпитне групе као и васпитачице Татјана Јеремић, Ивана Антонијевић и Кристина Николић.  Ово није само још један базар; ово је пример како заједничким снагама можемо направити разлику и допринети бољем друштву. Сви учесници су показали да право значење празника лежи у дељењу радости и бриге за оне којима је то најпотребније.

Честитамо организаторима, ученицима и свима који су допринели успеху „Чаролије зиме, хумано носи име“!

Овим путем позивамо све људе добре воље да помогну Kристијану да победи рак дебелог црева тако што ће послати СМС са бројем 189 на 2407. Уплате за помоћ у лечењу могу да се изврше и на динарски и девизни рачун корисника и путем Е-донирај интернет плаћањем платним картицама из целог света, као и преко платформе PayPal.

Цена СМС поруке износи 200 динара. ПДВ се не наплаћује. Могућност слања СМС порука имају корисници MTS, Yettel, A1 i Globaltel мреже.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish