Ученици вицешампиони на Данима јабуке у Горажду


Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац“ постигли су велики успех на Данима јабуке, одржаним у периоду од 12.10. до 14.10.2023. године у Горажду, у Босни и Херцеговини. Ова 19. по реду привредно – културна манифестација омогућила је нашим ученицима да се истакну на регионалном нивоу.

Поред бројних излагача, овогодишњи Дани јабуке понудили су и јединствени садржај, квиз знања за ученике пољопривредно – техничких школа из региона.  Ученици одељења IV/2 Анђелија Ђорђеви, Драгана Марковић и Душан Митровић, успешно су се такмичили и постали вицешампиони на овој манифестацији.

 Ученици су као тим, овoм такмичењу приступили у две етапе. Прво су радили тест знања а затим су и у усменом одговарању показали да су најбољи. Ученици су показали изузетно знање и вештину у области пољопривредне технике, што је доказ врхунског образовања које пружа наша школа. Наставници Раде Ђурић и Милан Банковић, који је и разредни старешина награђеним ђацима, истичу како је ово велики успех за школу и образовни профил пољопривредни техничар.

Током боравка у Босни и Херцеговини, ученици су имали прилику да обиђу Горажде, али и да посете Вишеград и мост на Дрини, симбол непролазности и истрајности. Честитамо нашим вицешампионима на изванредном постигнућу и надамо се да ће наставити да се истичу у области пољопривредне прозиводње и да ће и даље бити примери изванредног труда и посвећености.

Краља Петра Првог 64 , 35210 Свилајнац • Телефон 035/323-594 • Факс 035/312-177 • direktor@poljvet-svil.edu.rs

Facebook stranicaInstagram nalogYouTube nalog SerbiaFrenchEnglish